proiect “Slatina” 2022

Datele amenajării: Spațiul amenajat are o suprafață aproximativă de 500 mp desfăsurată pe două nivele: parter si mansardă si are ca destinație rezidența unei familii cu doi băieți. Lucrările de proiectare si amenajare s-au desfăsurat pe perioada a trei ani 2019 – 2022 de la stadiul ridicării pereților pâna la decorațiunile finale.

Provocarea proiectului: Dacă la multe proiecte provocările pot fi mai multe, respectiv spații mici complicat de rezolvat situațiile de funcționalitate, buget restrâns, neconcordanță pe stil, etc.., aici spațiul in sine a fost ofertant in primul rând prin arhitectura lui. Zona centrală de living având o suprafață foarte generoasă atât prin dimensiune cât si prin desen, a fost cea care a dat conceptul de la care am plecat: un stil modern contemporan care personal mi se potriveste cel mai bine. Provocarea in sine a fost insăsi lejeritatea de miscare, respectiv de a scoate maximum de imagine a conceptului. Bugetul alocat acestei amenajări nu a fost nici el un impediment, reusind astfel să poată fi pusă in opera o idee spectaculoasă.

Stilul: stilul contemporan folosit este dat de liniile geometrice, materiale mixate: lemn, metal, leduri, ceramica. Elementul central, respectiv riflajele de lemn si metalul ca soluție pentru diverse elemente a fost ideea de la care am plecat. Desi lemnul are in esența lui calităti moi de prelucrare si senzatie, geometria pe care a fost asezat este una foarte clară calculată după un ritm exact. Acest contrast a fost preluat mai departe la elementele metalice ce imbină o geometrie exactă cu inserții de texturi diferite. Paleta cromatică este simplă: alb -negru- verde si culoarea mierii de albine. Verdele si galbenul lemnului incălzesc si imblanzesc suprafețele mari de alb si negru care prin contrastul lor poate oferi o imagine mai agresivă. Doar dormitorul matrimonial are o senzatie mai blanda, linii si cromatică mai moale. Pe langă livingul spectaculos prin geometrie si rezolvare plastică, casa scării mi-a fost o altă provocare plăcută. Am optat pentru placare neagră din Neolit la scări, pereți albi total, Barisol la tavan si o balustradă continuă de la subsol pană in mansardă. Inchiderea balustradei cu Barisolul a fost insă o provocare pentru că doream să nu se vadă nici o prindere, astfel incât balustrada sa pară că străpunge tavanul luminos.

O altă provocare, a fost biblioteca metalică dintre cele două dormitoare. Am desenat-o si dorit-o să se realizeze dintr-o singură bucată fară module asamblabile, astfel incat lungimea ei totală ajungând la 5 ml a fost dificil de manevrat atat datorită greutății dată de gabaritul ei cat si datorită trasportului din atelierul de execuție până la amplasarea in spațiul final.

An execuție: lucrările de proiectare si execuție s-au desfăsurat intre 2019- 2022

Timp de proiectare si implementare: 3 ani

Suprafața amenajată: 500 mp