servicii design interior

Ce este un proiect de design interior?

Proiectul de design interior este un proces in care sunt implicați beneficiarul proiectului, designerul de interior, constructorul,  furnizorii de materiale și colaboratorii ce implementează proiectele desenate.   

Designul de interior este pentru toți sau este nișat?

,,Designul este pentru toți, este modul în care trăiți, iubiți, munciți, vă distrați, mâncați, dormiți  ”  (Karim Rashid).

Proiectul pe care il primiți este un upgrade pe care vi-l oferiți singuri pentru o viată mai frumoasă, pentru că împreună realizăm un rezultat cu care să fim mândri și împliniți. Scopul este o un proiect de design înterior  la care să lucreze minți frumoase și deschise dialogului. Diferența o face însă și bugetul investit. 

Cum arată beneficiarul  unui proiect de design interior ideal  din punctul tău de vedere?

Beneficiarul  trebuie să își dorească un spațiu creativ, altfel decât standardele întalnite, să nu îi fie teamă să accepte soluții noi, diferite decât cele cu care era obișnuit. Să fie deschis comunicării, să își exprime direct temerile în ceea ce privește orice punct al proiectului, să ințeleagă relația constructivă care se crează între noi pentru realizarea proiectului, cu toate provocarile care apar pe parcurs. 

Care sunt etapele unui proiect de design interior? 

Prima intâlnire ne ajută să ne cunoaștem reciproc, să discutăm  etapele proiectului, să stabilim necesitățile funcționale, buget, proiecția în timp a lucrărilor, asteptări. Dacă relația este una aprobată se realizează releveul spațiului.

A doua intâlnire punctează prezentarea conceptului. Se vine  cu propunerea de abordare :  stil propus, cromatică, materialități, funcționalitate  si desfășurătorul  lucrărilor.

Proiectarea efectivă conține schițele tehnice de partiționare, amplasament, proiect electric și sanitar, stereotomii ale plăcilor ceramice, proiectul mobilierului la comanda. Acestea se desfășoară în timp și durează proporțional  în funcție de suprafața tratată și de complexitatea proiectului. 

Urmărirea de șantier este foarte importantă pentru implementarea corectă a proiectului. Vizitele la lucrare  se realizează in fiecare etapă importantă în funcție de necesități: la realizarea releveului, la predarea planurilor în cote exacte pentru partea electrică, sanitară, stereotomii ale plăcilor ceramice, ale parchetului, măsurători pentru mobilierul la comandă, măsurători ale  sistemelor de umbrit, montajele corpurilor de iluminat și alte proiecte specifice. 

Achizițiile secundarare de mobilier și restul elementelor se intâmplă de obicei în timpul implementării proiectului electric, sanitar si cel de amenajare al băilor. Listele de achiziții conțin toate detaliile necesare. Furnizorii pot fi atât cei recomandați de către mine cât și cei din propunerile beneficiarului

Căror tipuri de spații  se adresează serviciile de design interior?

Proiectarea si implementarea pașilor de mai sus se adresează atât spațiilor rezidențiale ( apartamente și vile) cât și celor publice (birouri, grădinițe, restaurante, puburi, cluburi,  terase, cafenele, etc ). Rețetele estetice și tot ce insemnă implementarea lor sunt aplicabile în egală măsura tuturor tipurilor de spații de amenajat cu condiția ca detaliile specifice de funcționalitate să fie furnizate de către beneficiar. 

Cat costă proiectul de design interior și care este investiția în proiectul de amenajare?

Costurile proiectului de design interior, respectiv proiectare și urmărire a implementării, se calculează în funcție de suprafața tratată și complexitatea proiectului. Acest buget de proiectare  se verbalizează după ce se cunosc datele principale alea spațiului.  Partea de implementare ce implică costuri de materiale și manoperă execuție sunt costuri separate și  se calculează ulterior proiectului propus. Însă, pentru a propune un concept  fezabil în concordanță cu posibilitățile reale ale beneficiarului, se cere “o minimă” și ”o maximă” de investiție în proiect. Flexibilitatea acetui buget este asumată de către beneficiar în funcție de soluțiile estetice propuse.