proiect “Pipera” 2019

 

Datele amenajării: Spațiul este un apartament aparținând unui complex nou din zona de nord a Bucureștiului, respectiv Pipera.

În această situație, proiectul electric general fusese deja realizat  de către   dezvoltator. S-a apelat însă și la o suplimentare a acestui plan în concordanță cu proiectul propus.

Băile fuseseră deasemnea amenajate de către  dezvoltator. Intervenția de concept a fost aplicată pe proiectul de mobilier. Întreg mobilierul a fost realizat pe comandă, respectând conceptul de la care s-a plecat: o suprafață ce trebuie să acopere necesitățile funcționale ale unui cuplu tânăr ce urma să închirieze acel spațiu. Geometria este astfel simplă, la fel ca și cromatica. S-a urmărit funcționalul și ergonomia spațiului.

Provocarea: zona de living și bucătăria lipsită de lumină naturală, a fost provocarea acestui apartament ce urma să fie amenajat. Ca urmare, iluminatul artificial a trebuit să substituie lipsa luminii naturale directe.

S-a apelat așadar la iluminatul cu benzi led pe toată această suprafață, atât pentru a sublinia geometria, cât și a ține seama de funcționalitate: lumină generală uniformă și una punctată pe zonele de interes.

Stilul: destinat unor persoane tinere și dinamice, stilul trebuia sa fie unul universal, contemporan, care să acopere aceste necesități.

Anul de execuției : 2019

Timp de proiectare și implementare: 3 luni

Suprafața amenajată: 70 mp

Provocarea proiectului: amenajarea unei vile sau a unei case, este de fiecare dată mai ofertantă prin însăși geometria ei interioară. Apartamentele de bloc multiplică cu mici diferențe aceeași arhitectură interioară;  prin înalțimea camerelor, posibilitatea spargerii șapei existente, prin recompartimentarea interioară, dărâmând pereți portanți, prin posibilitatea modificărilor la instalațiile sanitare, totul la spațiul unei vile și este mult mai ofertant. Această libertate de exprimare determină mereu un rezulatat mult mai creativ. În această zona există doua tipuri de vile – case: cele deja constuite și cele în curs de construire. Bineințeles că un spațiu este si mai creativ când îți perimite ție, ca proiectant, să desenezi interiorul ținând cont de conceptul pe care vrei să-l implementezi. Asadar, vorbind aici de provocare, aș putea spune că dialogul dintre mine ca designer- proiectant și beneficiarii deschiși la o paletă estetică creativă mare, ne-a ajutat să ajungem la un rezultat colorat și foarte divers ca îmbinări ale elementelor.

Stilul: Destinat unei familii tinere cu două fetițe încă mici, gama în care ne-am încadrat, a fost cea a unei palete moderne, îmbinând elemente de culoare și textură caracteristice unei zone mediteraneene, solare. Imaginile însă vorbesc de la sine mai mult.

An execuție: proiectul a început în luna ianuarie 2021, proiectarea a durat aproximativ 3 luni și implementarea șantierului încă 3 luni. Mobilierul a fost dat spre execuție la finele lucrărilor de șantier. Execuția și montajele pieselor de mobilier proiectate la comandă, s-au desfășurat pe o perioadă de mai multe luni de zile.

Suprafața amenajată: 160 mp